7 tips som kan öka dina chanser att bli gravid | Vimedbarn - Topplistor för influencers

7 tips som kan öka dina chanser att bli gravid

Att bli gravid är inte det lättaste för alla, för en del kan det ta över ett år innan pluset på stickan kommer. 8 av 10 par som försöker bli gravida lyckas inom ett år. Här är tipsen som kan öka dina chanser att bli gravid.

Satsa extra mycket på mys, kärlek, kramar och smek som på ett naturligt och lustfyllt sätt leder till samlag. Många par som försöker bli gravida upplever att samlaget till slut endast handlar om att bli med barn.

Spermierna, sädescellerna, är ofta befruktningsdugliga i fem dagar, detta innebär att de kan befrukta ägget under flera dagar efter att ni har haft samlag.

7 tips som ökar dina chanser att bli gravid

 1. Ha koll på ägglossningen. Störst chans att bli gravida är om ni har samlag 3 dagar före beräknad ägglossning till 1 eller 2 dagar efter den.
 2. Köp ett ägglossningtest för att enklare hålla koll på dina mest fertila dagar.
 3. Sluta rök. En kvinna som röker har sämre ägglossning, en man får mindre spermier och de rör sig sämre.
 4. Sträva efter att ha en sund vikt. Vid kraftig överviktig får kvinnor ofta störningar i ägglossningen och vid kraftig undervikt som t.ex. anorexi kan kvinnor få menstruationsrubbningar eller helt tappa mensen.
 5. Träna lagom. Extrem träning kan leda till menstruationsrubbningar eller att mensen uteblir.
 6. Drick inte alkohol. Alkohol, även i måttliga mängder, försämrar ägglossningen och kan ge menstruationsrubbningar. Hos män skadas de celler som producerar spermier.
 7. Stressa mindre, svår stress kan påverka ägglossningen hos kvinnan och potensen hos mannen.

Källa: 1177.se

TYCK TILL!
Hur var det eller är det för dig som försökt eller försöker bli gravid? Berätta/diskutera nedan.

2 kommentarer till “7 tips som kan öka dina chanser att bli gravid

 1. Jag hade inte svårt att bli gravid någon utav gångerna men jag vet många som försökt länge. Förstår att det måste vara så jobbigt att vilja bli gravid men inte lyckas. Precis som det står ovan så är det många som helt går in i barnproduktionen och kanske glömmer bort att njuta. Jag önskar er alla lycka till!

 2. hej!
  jag och min har försökt bli med barn ca ett halv år sen nu händer ingenting och jag har gjort et test och jag har ägglossning finns det något man kan göra för öka chansen

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats