Gravid? 11 saker din partner ska göra för dig

Gravid? 11 saker din partner ska göra för dig

1. Måla dina tånaglar

Passa på att be din partner om hjälp med piff och fix av tånaglar. Börja med ett fotbad och avsluta med en lätt pedikyr. Det kan bli en mysig stund tillsammans.

2. Bära matkassarna

Att bära tungt när du redan bär på en dyrbar skatt i magen kan kännas jobbigt. Låt din partner bära matkassarna när ni handlat.

3. Byta kattlådan

Visste du att du inte ska byta kattlådan när du är gravid? Det är för att du kan få toxoplasmainfektion. Om du är gravid ska du helst undvika att byta sand i kattlådan. Är det inte möjligt bör du använda handskar och tvätta händerna noga efteråt. Men absolut bäst är alltså att låta din partner göra det under din graviditet.

4. Ge dig sovmorgon

Att vara trött de första veckorna under graviditeten är vanligt. Ja, det är vanligt med trötthet under de sista veckorna också. Be om sovmorgon när du känner att du behöver samla energi. Även om det inte går att lagra sömn inför bebisens ankomst är det skönt att få sova när man är riktigt trött.

5. Ge dig frukost på sängen

Vem vill inte ha frukost på sängen? Det är vanligt att må illa när du är gravid, så frukost på sängen är ett lugnt och skönt sätt att starta dagen på.

6. Ge dig komplimanger

Vissa dagar känns den där gravidglowen riktigt långt borta. Det är aldrig kul att be om komplimanger, men skicka den här listan till din partner så kanske hen fattar vinken.

7. Knyta dina skor

De sista veckorna kan det vara riktigt svårt att nå ner till fötterna. Be din partner om hjälp att knyta skorna.

8. Massera dig

Fötterna värker, höfterna kanske har en molande värk och ryggen känns trött. Be din partner om massage och lägg fötterna i högläge på eftermiddagarna.

9. Förstå dina känslor

Det är inte alltid lätt att vara gravid med alla hormoner som hoppar runt i kroppen. Ibland kommer det tårar och ibland skratt. Och ibland blir det kaos och alla känslor kommer samtidigt. Prata med din partner och försök få hen att förstå att det kan vara lite upp och ner under graviditeten, och det måste få vara okej.

10. Raka dina ben

Vill du ha lena ben men har svårt att nå med rakhyveln eftersom du har en växande mage i vägen? Be din partner om hjälp att raka benen.

11. Göra alla hushållssysslor

Det är trots allt inte i en evighet som du är gravid även om det kan kännas så när du längtar som mest. Be din partner sköta hushållssysslorna som att städa och tvätta de sista tunga veckorna.

Foto: Istockphoto

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats