Gravid vecka 33 | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Gravid vecka 33

Gravid vecka 33 - Nu väger ditt barn 2200 gram. Som blivande mamma ska du inte tänka för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen.  Barnet När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden. Vikt 2 200 gram. Mamma Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker på förlossningen nu. Pappa/partner Väntar ni ert första barn kan det vara lärorikt att få komma på en förlossningsföreläsning några veckor innan det är dags. Det kan också göra att ni känner er tryggare och säkrare inför förlossningen. Alla runt omkring er har sina egna tankar och berättelser om förlossningar. Det är bra att lyssna på och diskutera med andra men det är även bra att lyssna till dem som jobbar med förlossningar och nyförlösta dagligen för att få en annan bild av verkligheten.

Hos barnmorskan/kontroller

Dags att besöka barnmorskan igen. Hon eller han känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du lämna ett extra urinprov eller blodvärde. Din partner kanske har svårt att följa med på besöken varje gång men är alltid välkommen. Förlossningsföreläsning Alla förlossningsavdelningar i Stockholm har regelbundet återkommande informationsträffar om förlossning och BB. För mer information om tider och eventuell anmälning, fråga din barnmorska eller gå in på respektive sjukhus hemsida!

Din graviditet - Skriv och berätta

Äter du nyttigt? Har du börjat ladda med kolhydrater inför förlossningen? Skriv i kommentarsfältet nedan och se vad andra gravida säger om gravid vecka 33. Läs också: Gravid vecka 32 och Gravid 34 Källa: 1177 Vårdguiden 2013-09-09

3 kommentarer till “Gravid vecka 33

  1. Varför ska man ladda med kolhydrater såhär långt innan beräknad förlossningen? Om jag laddar med kolhydrater 6 veckor innan ett lopp, då blir jag inte laddad, bara fet.

  2. Jag tycker att min mage växer så
    Det knakar nu. Naveln ploppar snart ut 🙂 jag är glad över att inte ha fått en ända bristning än, *peppar peppar*. Jag mår bra över lag å känner mig rätt pigg. Orkar fortfarande gå fort även fast man får sammandragningar då å då.

    Däremot så längtar man mer än någonsin nu till bebisen kommer!!!

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats