Gravid vecka 34 | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Gravid vecka 34

Barnet Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas. Vikt 2 350 gram. Mamma Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess. Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker. Pappa/partner Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om livet efter förlossningen. Du kan också läsa på vårt tema Barn och föräldrar eller känns det för overkligt? Du som har barn sedan tidigare kanske har glömt en del om den första tiden med bebisen. Läs också: Gravid vecka 33 och Gravid vecka 35

Din graviditet - Skriv ner dina tankar här!

Har du börjat känna av förvärkar? Tycker du att din graviditet har gått snabbt eller långsamt? Många gånger då man är förstföderska känns tiden som en oändlighet men när man sen är gravid med barn nummer två hinner man inte fokusera lika mycket på det. Berätta hur du känner nedan! Källa: 1177 Vårdguiden 2013-09-09

2 kommentarer till “Gravid vecka 34

 1. Min första graviditet slutade i v 34. Jag hann gå halva veckan och kände inget mer än dom vanliga samandragningar jag hade haft länge. När jag skulle gå till jobbet på morgonen kände jag hur det började sippra, jag gick på toa och förstod då att det måste vara fostervatten som sipprade. Men eftersom jag inte hade ont tänkte jag äh jag går och jobbar så ringer jag förlossningen sen.
  Efter jobbet påväg till mitt nästa jobb ringde jag förlossningen liye snabbt och förklarade läget. Kvinnan i telefonen lät rätt chockad och förklarade att jag var tvungen att komma in på en kontroll.
  Men jag kan väl få jobba först innan jag kommer in? Frågar jag eftersom jag inte alls förstå allvaret. Hon förklarar att vid minsta lilla smärta eller annat teckan måste jag komma in. Jag ringer till min sambo och förklara läget. Så efter jobbet åkte vi in.
  Vi fick komma in i ett undersökningsrum där jag fick göra ctg kurva, gyn undersökning och även ett test som såg ut dom ett graviditets test dom skulle visa om det var vattnet.

  Läkaren kom och berättade att det var vattnet dom gått och att jag skulle få ett rum och bli inlagd. Han berättade att inom 73 timmar skulle dom sätta igång förlossningen pga infektionsrisken. Vi fick även veta att vi skulle få träffa personalen på neonatal där vårt blivande barn förnodligen skulle få tillbringa sin första tid. Det blev även ett tillväxt ultraljud och dagarna fram till igångsättning kändes så långa.
  4 dagar efter vi blev inlagda föddes vår lilla prin Caspian 2610 g och 47 cm lång i v 34+6 <3

 2. Min graviditet hade fram till v 32-33 varit ganska enkel men jag tyckte att tiden gick såå långsamt, hade varken känningar eller förvärkar. Var höggravid under sommaren, var varm och så svullen, kunde knappt gå så jag stannade inne mycket de sista veckorna. Man var ju så förväntansfull och ville inget annat än att träffa krabaten som bodde där inne!

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats