Frågor och svar från vår barnlogoped | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Frågor och svar från vår barnlogoped

Logopedens uppgift är att utreda och avhjälpa olika kommunikationsbekymmer, till exempel tal-, språk- eller röstproblem. Det kan röra sig om tal- och språkproblem hos barn, läs- och skrivsvårigheter eller afasi.

Logopeder kan även arbeta med att bedöma och behandla sväljningssvårigheter, röststörningar och stamning. Socialstyrelsen utfärdar yrkeslegitimation. Logopedens utbildning består av lingvistik, logopedi, psykologi och medicin.

Tidigare frågor och svar från logoped Maria German (barnlogopeden.se) hittar du här under barns hälsa och utveckling.

2 kommentarer till “Frågor och svar från vår barnlogoped

  1. Hej, min 5 åriga dotter har svårt för att leka med andra tjejer i sin egen ålder, hon blir blyg när hon konfronteras med tjejerna och hon leker helst med yngre pojkar. Hon är född den 20 december så det kan ha betydelse att hon inte är lika ”duktig” som sina jämnåriga på dagis. Till hösten börjar hon på förskolan och då blir hon yngst av alla. Jag är orolig att hon kommer att bli utanför, vad kan vi föräldrar göra för att bättra på hennes självförtroende?
    mvh
    Jörgen

  2. Känner igen min son i jörgens dotter. Min son (har tvillingsyster) född i feb dock leker också helst med yngre. Ser fram emot svar på Jörgens fråga

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats