Tandsprickning - 5 tips som lindrar | Gravid, Föräldraskap & Mammabloggar Tandsprickning - 5 tips som lindrar | Gravid, Föräldraskap & Mammabloggar

Häng med oss #LOPPIVIMEDBARN

Tandsprickning – 5 tips som lindrar

Tandsprickning kan göra din bebis missnöjd, att den sover oroligt eller dreglar ovanligt mycket. Det finns flera saker som lindrar när tänderna ska komma fram. Här är 5 tips.

Annons

De första tänderna brukar titta fram mellan sex till åtta månaders ålder. En del barn föds med tänder, men det är ovanligt. Oftast är det två små mjölktänder i underkäken som kommer fram först. Vid tre års ålder brukar de flesta barn ha fått alla sina mjölktänder. Alla barn får inte besvär när tänderna kommer, men det är inte ovanligt med klåda och extra dregel. Här är några tips som lindrar vid tandsprickning.

1. Gnugga tandköttet försiktigt

Du kan ta ditt finger och gnugga barnets tandkött lite försiktigt.

Läs också: 10 konstiga (men helt normala) fakta om din nyfödda bebis 

2. Ge första tandborsten

Vid tandsprickning är det ett perfekt tillfälle att introducera första tandborsten för ditt barn. Låt din bebis gnaga på tandborsten, det kan lindra klådan.

3. Lokalbedövande medel

På apoteken kan du hitta lokalbedövande medel gjort för smörjas på barns tandkött för att lindra smärtan vid tandsprickning. Värt ett försök!

4. Ge kall mat

Om barnet äter fast föda är ett tips att ge frysta bär. Mosa lite hallon som kommer direkt från frysen.

5. Ge en bitleksak

Det finns massor av specialgjorda, hjälpande bitringar för kliande tandkött. Här är några favoriter!

LÄNKARNA I KOLLAGET NEDAN ÄR ADLINKS.

 

Källa: 1177.se

Foto: Istockphoto


4
Kommentarer
vimedbarn

Annons

stats