Du som är gravid kanske ofta höra ”Du strålar”. Även om det inte alltid känns som du har ett härligt gravid-glow är det helt klart en boost att höra att du är vacker och fin. Här är 10 härliga saker med att vara gravid.

10 härliga saker med att vara gravid

Du som är gravid kanske ofta höra ”Du strålar”. Även om det inte alltid känns som du har ett härligt gravid-glow är det helt klart en boost att höra att du är vacker och fin. Här är 10 härliga saker med att vara gravid. 

1. I bästa fall erbjuder sig folk sin sittplats när du åker kollektivt. Om inte är det bara klappa sig på magen, stöna lite lätt och oja dig.

2. Du är aldrig ensam. Du har alltid med dig en (eller kanske två!) små bebisar i magen.

3. Du har en ursäkt att sova överallt och hela tiden. När du är gravid är du ofta trött, speciellt de första (och sista!) veckorna. Det är mer än okej för dig att lägga dig ner på soffan hos nära och bekanta.

Läs också: Får man äta sushi under graviditeten? 

4. Du har något att längta efter. Är det första barnet du väntar kan det vara svårt att greppa vad som egentligen kommer att hända den första tiden efter förlossningen. Att få upp sin bebis på bröstet är en målbild som många tänker sig under sin graviditet.

5. Du får mycket uppmärksamhet. Många vill prata och ställa frågor till dig som är gravid. Du hamnar i centrum på middagar, fester och i kön till kassan i mataffären.

6. Du kan äta nästan vad du vill och skylla på cravings. Be din partner åka till närmsta kiosk och handla det du är sugen på.

Läs också: 9 saker alla gravida gör men inte pratar om

7. Din kropp förändras och även om det inte alltid känns helt hundra kommer du bara ha en fotbollsstor mage en period i livet.

8. Du får kontakt med någon du inte känner. De där första sparkarna eller fisksprattelkänslorna är konstiga och magiska. Du och bebisen i magen får ett speciellt band trots att ni aldrig har setts.

9. Håret upplevs oftast tjockare. Varför? Jo, för att under graviditeten tappar man inte lika mycket hår.

10. Du får shoppa nya kläder. I takt med att magen växer kan det vara läge att köpa nya kläder. Men även den lille i magen behöver en och annan body att ha på sig. Shoppa nytt eller second hand. Passa även på att kolla med nära och kära om de har gamla kläder undanstoppade som du kan låna.

Läs också: 19 saker att göra i väntan på bebis

Foto: Istockphoto 

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats