19 saker att göra i väntan på bebis

19 saker att göra i väntan på bebis

Gravid och gått över tiden? Eller är du bara rastlös och allmänt trött på att vara gravid? Här är 19 saker du kan göra i väntan på att din älskade bebis föds.

1. Gå på bio
Med en nyfödd bebis är det nästan omöjligt att komma iväg på bio de första veckorna eller månaderna. Ta med dig din partner eller vän och gå på bio.

2. Ät ute

Med en nyfödd bebis i vagnen eller i bärsjal kanske inte restaurang bland massa människor är det första man gör. Passa på att äta ute och njut av trerätters.

Läs också: Gravidbesvären ingen pratar om 

3. Frossa i godis och vila 
Lägg dig i soffan, läs en bok och ät massa godis. Även om det känns trist är det skönt att bara ha sig själv att tänka på. Inom en väldigt snar framtid kommer livet se annorlunda ut och någon annan är prio ett i livet. Sömn går ju inte att lagra men passa på att sova/vila så mycket du kan inför den stundande förlossningen.

4. Baka
När bebisen är född är det vanligt med besök. Baka och fyll frysen med goda bakverk att bjuda på. När bebisen väl är här vill du förmodligen hellre lägga tid på bebisgos än att slänga ihop en kladdkaka eller göra muffins.

5. Kolla tv-serier
Vilka är dina favoriter på tv just nu? Leta upp nya serier och se avsnitt efter avsnitt utan att bli avbruten av bebisskrik.

6. Bada
Om ditt vatten inte har gått än är det fritt fram att bada. Tänd ljus, sätt på en podcast och sjunk ner i ett skumbad. Har du sammandragningar och förvärkar kan varmt vatten vara smärtlindrande.

7. Duscha länge
Gör inpackningar och pyssla om dig själv. Njut av att kunna stå i duschen länge utan att behöva ta hänsyn till någon annan.

8.Träffa kompisar
Boka in den där fikan med kompisen som du ofta tänker på men sällan hinner träffa. Boka in roliga saker och skriv in det i kalendern. Det värsta som kan hända är att du måste avboka träffarna om du åker till förlossningen för att föda ditt efterlängtade barn.

Läs också: Så vet du att förlossningen har startat 

9. Gå till frisören
Boka in en klipptid och unna dig själv egentid.

10. Tvätta bebiskläderna
Finns det något gulligare än små bebiskläder? Tvätta i parfymfritt tvättmedel och sköljmedel och häng på tork. Tips! Dra lite i kläderna när de är blöta efter varje tvätt eftersom många plagg gärna krymper/drar ihop sig vid tvätt.

11. Vik in bebiskläderna
När plaggen är rena är det dags att sortera de små bebiskläderna och lägga in de i garderoben.

12. Köp blöjor och tvättlappar
Åk och storhandla. Fyll på med massa blöjor och tvättlappar. När bebisen väl är född är det skönt att ha det hemma så att du kan fokusera på den nya familjemedlemmen.

13. Laga mat
Leta upp recept som går att göra storkok på som går att frysa in. Det är perfekt att bara dra fram en låda och tina upp istället för att behöva stå och laga mat.

14. Läs böcker
Läs de där böcker in bokhyllan som du inte tidigare tagit dig tid till.

Läs också: Förlossningsberättelse: ”Kejsarsnittet blev en underbar upplevelse” 

15. Visualisera
Lägg dig i soffan eller sängen och visualisera ditt första möte med bebisen. Hur tror du att hen kommer att se ut? Hur kommer det att kännas när bebisen kommer upp på ditt bröst? Och vem kommer hen vara lik? Bestäm dig för en målbild och tänk på den under din förlossning.

16. Spela musik
Bebisen i magen kan höra musik, så spela mycket musik för den lille i magen.

17. Boa
Att boa hemma är väldigt vanligt under graviditeten. För vissa kommer boa-känslorna tidigt och för andra kickar de in när det är dags för bebisen att komma. Lyssna på din magkänsla och pyssla och städa hemma om du vill det.

18. Gör ett eget babygym
På youtube och instagram finns många konton som visar hur man gör egna leksaker och prylar till bebisen. Testa att bygga ett eget babygym eller sy en liten tröja.

19. Fokusera på din partner
Det låter klyschigt men tiden du och din partner har du kommer inte tillbaka. Det kommer komma en tid när allt ert fokus ligger på den nya familjemedlemmen. Det är mysigt med en liten bebis, men tiden för varandra förändras för många. Passa på att umgås bara ni två och rå om varandra lite extra.

Foto: Istockphoto 


Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats