Mat & Recept

lammkebab

Lammkebab – Veckans helgrecept med Hemma hos Daniella

Varför inte servera lammkebab med klyftpotatis och yoghurtsås i helgen? Vimedbarns bloggare Daniella, som driver bloggen Hemma hos Daniella, bjuder på helgens goda recept!

Sätt ugnen på 225°.

Kebab

400 g lammfärs
1 ägg
1 st pressad vitlöksklyfta
1 tsk kummin
0.5 färsk hackad persilja
0.75 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk sambal
2 tsk sumak (rivet citronskal går också bra)

Gör så här:
Blanda alla ingredienser och om man inte har kryddan sumak hemma kan man som sagt använda sig utav citronskal. Forma färsen till avlånga korvar och platta sedan till dem som på bilden nedan. Stek eller grilla antingen i ugn eller i en stekpanna.

Lökblandning

2 st rödlök
1 citron
0.5 dl färsk hackad persilja
1 tsk sumak

Gör så här:
Skiva löken tunt och pressa över en hel citron. Blanda med persilja och sumak.

Yoghurtsås

2 msk turkisk eller grekisk yoghurt
citron
1 pressad vitlöksklyfta
salt
vatten eller mjölk

Gör så här:
Blanda yoghurt med vitlök och salt. Pressa över lite citron och blanda. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt eller citronsaft. Späd med lite mjölk eller vatten för en tunnare konsistens. Låt stå i kylen.

Klyftpotatis

6-8 st potatisar
olivolja
salt

Gör så här:
Tvätta och klyfta potatisen. Ringla över lite olja och krydda med salt. Blanda allt ordentligt och sätt in i ugnen. Känn med en sticka eller gaffel efter 20 minuter ifall potatisen är färdig. Om inte låt stekas till den är färdig vilket brukar ta 20-25 minuter.
Servera med ett pitabröd och strö över lite färsk persilja.

recept-lammkebab

Låter det här gott? Fler recept hittar du i Daniellas blogg här på Vimedbarn: Hemma hos Daniella ››

LÄS OCKSÅ!
Förra veckans recept: Ceasarsallad ››

Läs andra artiklar om: ,

stats