Lena om bebisens kön: ”Jag kan visualisera min nya lilla familj på ett annat plan” | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Lena om bebisens kön: ”Jag kan visualisera min nya lilla familj på ett annat plan”

En del vill vänta tills att bebisen är född med att få reda på vem som legat i magen under nio månader och andra längtar tills att det är möjligt att ta reda på könet från den fjortonde graviditetsveckan. Lena Stridsberg är gravid med andra barnet och har tagit reda på barnets kön båda gångerna – här berättar hon varför.

I bloggen berättar Lena om hur det var när hon var gravid med sitt och sambon Pierres första barn och de hade bestämt sig för att inte ta reda på barnets kön, samtidigt umgicks de mycket med Pierres syster som också var gravid. De visste barnets kön och kunde inreda och boa därefter.

”Jag kände hur tårarna tryckte bakom mina ögonlock eftersom jag inte kunde (tyckte jag) förbereda mig inför vår lilla individs ankomst på samma sätt som de kunde. Innan tårarna hann börja rinna så hade jag gömt mig på toaletten och väl där kunde jag helt plötsligt höra mig själv hulka och snyfta såpass högt att Pierre tillslut knackade på dörren och frågade hur det var med mig.”

Frågades vid ultraljudet

Lena och Pierre planerade att inte ta reda på barnets kön under deras nuvarande och andra graviditet men väl på ultraljudet frågade barnmorskan om de ville veta och båda brast ut i ett ”Ja!”.

Därför tycker Lena om att veta barnets kön

  • Det ger mig en målbild att använda vid förlossningen
  • Jag kan köpa klänningar eller coola skjortbodies beroende vad könet är
  • Det är skönt att kunna kalla magen för ”han” eller ”hon” istället för att säga ”den” eller ”hen” (ett ord jag inte använder).
  • Jag kan visualisera min nya lilla familj på ett annat plan.
  • Planera namn! Idag kallar vi redan magen för Theo eftersom det är namnet vi vill ge honom när han föds.

Läs hela Lenas inlägg om ”Vad blir det för kön” i hennes blogg!

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats