Veckans fråga till Anneli Asker - Missfall | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Veckans fråga till Anneli Asker – Missfall

Missfall är ju tyvärr något som drabbar många kvinnor varje år och varför detta sker är ju olika från fall till fall. För den som fått missfall kan det ju kännas nervöst att försöka igen och frågor om hur länge man bör vänta eller om man ens behöver vänta kan ju dyka upp. Denna vecka tar Elisabeth upp frågan om missfall.

Elisabeth berättar att hon den senaste tiden fått två missfall de senaste månaderna och undrar hur länge man ska vänta innan man försöker igen och undrar vad missfallen kan bero på.

Anneli svarar: Det finns inga studier som säger att man måste vänta på en mens efter ett missfall med att bli gravid. Den enda fördelen är att man vet ungefär när du blev gravid. Blir du gravid är kroppen redo för det!

Vad gäller orsak till missfall är det vanligast att det beror på att det är något avvikande med fostret och att det inte är ”livsdugligt”.

Elisabeths fråga hittar du HÄR

Denna och många andra frågor och svar hittar du inne hos Barnmorskan. Ställ gärna dina egna frågor till Anneli om du har frågor eller funderingar gällande din graviditet eller om du planerar att bli gravid men har tankar som du funderar på.

Glöm inte att vid akuta problem eller frågeställningar – kontakta er lokala mottagning.

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats