Veckans snackis i forumet - "Förlossningsdepression " | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Veckans snackis i forumet – ”Förlossningsdepression ”

Känslan av att vara värdelös, dålig förälder eller att inte förtjäna sin bebis oskyldiga leende är något som drabbar 8-15% av alla spädbarnsmammor i Sverige, att få en förlossningsdepression är vanligare än vad många säkert tror. Detta har drabbat Maria Theres!

Det är sällan kärlek till barnet som saknas när man får en förlossningsdepression. Även om man älskar sitt barn kan man bli deprimerad. Vanligtvis finns det psykiska eller sociala omständigheter som gör att man får en förlossningsdepression, men det kan också finnas fysiska orsaker.

Det kan till exempel handla om att man hade en mycket ansträngande förlossning. Om det blir problem med amningen kan det bidra till en känsla av hopplöshet och man kan tvivla på sin egen förmåga att ta hand om barnet.

En annan orsak till att man blir deprimerade kan vara att man inte ville skaffa barn från början eller att man saknar stöd i sin omgivning. Konflikter inom familjen kan göra att man känner sig ensam och upplever att man inte får tillräckligt med stöd. Ekonomiska svårigheter kan också leda till ökad stress.

Maria Theres öppnar upp för diskussion i ämnet, läs hennes tråd HÄR 

För att läsa andra trådar eller varför inte ta upp ett eget ämne, besök gärna vårt FORUM

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats