3 tecken på att förlossningen har startat

3 tecken på att förlossningen har startat

Vattenavgång, slempropp som lossnar och sammandragningar. Är du i slutet av din graviditet och letar tecken på att förlossningen har startat? Här är 3 tecken på att din förlossning förmodligen har startat.

1. Vattenavgång
Visste du att bara en av tio förlossningar startar med vattenavgång? Många gravida går runt och väntar på just det, men det är alltså inte alls säkert att din förlossning startar med just vattenavgång. Har ditt vatten gått? Fostervattnet luktar ungefär som hav och är genomskinligt. Om ditt vatten har gått ska du ringa in till förlossningen.

Läs också: 10 härliga saker med att vara gravid 

2. Regelbundna sammandragningar
Om du känner att du har sammandragningar som är regelbundna, det vill säga 3-4 stycken inom loppet av tio minuter är det dags att ringa in till förlossningen.

3. En liten blödning
I vissa fall startar förlossningen med en liten blödning, en så kallad teckningsblödning. Det kan blöda lite när livmoderhalsen börjar öppna sig.

Läs också: 19 saker att göra i väntan på bebis

Slemproppen – inget säkert tecken
Kanske har du hört talas om slemproppen och att den ska lossna innan det är dags för förlossning? Många märker inte alls av att den lossnar och att den lossnar är alltså inte ett säkert tecken på att förlossningen har startat. Det kan dröja flera veckor från det att den lossnar tills att bebis kommer.

Källa: 1177.se
Foto: Istockphoto.com

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats