Barn

Fråga barnpsykologerna online

Fråga barnpsykologerna online – på Vimedbarn

Välkommen att ställa frågor till Vimedbarns psykologer Emma och Charlotte från FUNKA Psykologi. Här kan du ställa frågor kring t ex anknytning, konflikter hemma, matsituationen, sovrutiner, symtom hos barnen som väcker oro, syskonbråk, relationsproblem mellan föräldrarna etc. Kort och gott allt som har med föräldraskap och lyckan och oron över de små att göra!

Tyck till du också!

 • Caroline

  Min son är 11 månader och verkar ha svårt att komma till ro. Han sover ännu inte hela nätter och går ofta upp innan han egentligen sovit färdigt, eftersom det inte går att få honom att somna om. Han somnar bara i famnen när vi skumpar eller i vagn i rörelse. När han vaknar på natten måste han skumpas och läggas i egen säng, närheten till oss räcker inte och ligger han mellan oss vaknar han av minsta lilla och somnar omöjligt om utan slump. Även när han är vaken på dagen vägrar han oftast att sitta i famnen när vi sitter ner - han vill hela tiden vara i rörelse och dem som bär ska stå upp. När han sover på dagen är det omöjligt att lägga över honom i egen säng - då vaknar han direkt. Nu orkar vi snart inte skumpa mer. Vad är det som gör att han är så känslig med sömn och stillasittande och HUR kan vi hjälpa honom?!

  2017-04-15 20:43:59

 • Lejla

  Hej, jag har en dotter och hon är 11år. Hon håller på massa saker på sistonde genom att visar inte respekt mot mig och min man. Hon säger fula ord till oss men mest till mig. Ibland känner mig knappt att andas och jag är speciellt nu mycket kännslig pga min graviditet. Men hon stressa mig varje dag och jag blir galen och gråter varje dag. Det går inte med förbjud saker eller gränserna till henne hon ignorera och försätter. Snälla kan ni säga till mig vad kan man göra??? Med vänlig hälsning Orolig mamma

  2017-03-15 21:50:46

 • Therese

  Hej jag har en fråga har en 4 årig son som är lite stökig på dagis knuffas o bråkar ibland. Har mycket dåligt med kompisar. Och dom andra barnen blir ofta arga o irriterade på honom ny har dagis gjort som så att en fröken går iväg med honom från dom andra barnen tror de händer ofta. Å de känns som att de inte är rätt lösning utan att de gör att han blir mer utanför? Tacksam för råd

  2017-01-31 12:56:36

 • Janina

  Hej! Jag undrar om det anaes vara vanligt och normalt att en blivande 10 åring sicer i sina föräldrars sovrum, och om det är vanligt att föräldrarna torkar 10 åringen i rumpan efter toalettbesök..? Jag är storasyster och har tyckt i 4 år att det har gått över styr! Fom torkar han i rumpan, har stenkoll på när han ska gå till grannen för att leka, dom häller upp mat och dryck till han, dom serverar honom, om han skriker efter att han vill ha mer saft så kommer som på givakt och fixar det. Han är inte sjuk på något sätt men dom behandlar han som jag vet ibte vad. Han kommer aldrig bli stor och självständig känns de som. Sedan vid varje toalettbesök måste han sitta med surfplattan för att kunna bajsa, sen ropar han när han är klar så kommer dom o torkar. Snälla svara mig för detta är inte bra!

  2017-01-09 08:37:27

 • Mamma

  Hej, Jag har 3 1/2-åriga tvillingar och undrar över min dotter. När hon var två grät hon högljutt (verkligen) under två-tre månaders tid när hon vaknade på natten. Jag inte fick vara nära henne (inte klappa, vyssja, inte ens va i rummet). Hon protesterade våldsamt och skrek "bort mamma". Det var hemskt. Bara pappa dög. Han bar henne på nätterna. På dagen var det inga problem, vi gosade och jag var rentav favorit. Nu har jag varit sjuk under julen och problemen har återkommit. Jag har varit deltidssjukskriven under 2016 för överbelastning och oroar mig för att min dotter är extra känslig för om jag inte finns där för henne. Jag har ofta somnat ifrån vid sagoläsning och är rädd att båda barnen tar skada av att jag inte stadigt finns där för dem. Det som oroar mig är att jag aldrig hittat nåt att läsa om andra som avvisas så här, iallafall inte mammor, när barnet är så litet. När jag läser vad jag skrivit känner jag mig överdrivet ängslig. Barnen visar i övrigt inga tecken på att må dåligt. Är detta bara naturligt beteende? Vad kan jag annars göra?

  2017-01-07 03:06:07

stats