Ny Endometrios-challenge! Help us find cure! | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Ny Endometrios-challenge! Help us find cure!

Nu sprids en ny challenge på Facebook, för alla kvinnor som bär på den dolda sjukdomen Endometrios! Se och dela vidare, var tionde kvinna är drabbad! Utmaningen är till för att sprida vetskapen om sjukdomen och på så sätt hjälpa till så att alla dessa kvinnor som är drabbade ska kunna få hjälp. 

En av tio kvinnor drabbas av endometrios, den dolda kvinnosjukdomen som ger kraftiga menssmärtor och smärtor vid sex. En del kvinnor drabbas även så hårt att de får svårt att bli gravida.

Endometrios uppstår när livmoderslemhinnan finns på andra ställen än insidan av livmodern. Livmoderslemhinnan blöder även när den sitter utanför livmodern, då orsakas en inflammation.

En del får inga besvär alls, men det vanligaste är att man får väldigt ont – särskilt när man har mens. Många har ont hela tiden i långa perioder.

Läs mer om Endometrios på Vimedbarn.

[youtube width=”480″ height=”270″]https://www.youtube.com/watch?v=tOYVUXo6Asc[/youtube]

 

Sprid utmaningen vidare, gör den själv eller dela den här – kanske är det så att någon just du känner är drabbad fast att du inte vet om det! 

2 kommentarer till “Ny Endometrios-challenge! Help us find cure!

  1. Denna tjej heter Evelina Ferrou och bor i Norrköping. Expressens ”Omtalat.nu har flera tusen delningar från igår och idag har NEWSNER.com tagit in den på sin sida. När hon förra året vägde 42.5 kg 26 år pga undernäring av sin Endometrios, trodde vi att vi skulle förlora henne. Efter LaserkirurgiOp utomlands, som var mycket, mycket lyckad, då den Svenska sjukvården svek, kämpar hon för andra genom att människor skall upplysas om att denna vanliga men mkt okända kvinnosjukdom finns.

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats