Veckans fråga till Anneli Asker - "41 år och vill bli gravid" | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Veckans fråga till Anneli Asker – ”41 år och vill bli gravid”

Att få barn på senare år kan medföra vissa risker, men är ändå något många kvinnor gör. Har man haft barn sen tidigare som vuxit upp och blivit stora kan man sakna känslan av att ha en liten och därför bestämmer sig för att skaffa en sladdis. Men finns det något särskilt man bör tänka på som äldre mamma? ”Äldre mamma” tog upp frågan.

Har man även genomgått en Gastric Bypass så kan ju oron för komplikationer vara lite större än om man enbart skulle vara en äldre mamma.

Anneli svarar:

Det är viktigt att du tar kontakt med din MVC när du blir gravid så att de lägger upp en plan för graviditeten. Du kan redan nu börja äta ett tillskott på folsyra och ett allmänt vitamintillskott. Övriga frågor kring din gastric bypass får jag lov att hänvisa till din läkare eller ansvarig läkare på MVC. När du tar ut din spiral har trots din ålder goda chanser att bli gravid med en gång.

Läs ”Äldre mammas” fråga HÄR 

Denna och många andra frågor och svar hittar du inne hos Barnmorskan. Ställ gärna dina egna frågor till Anneli om du har frågor eller funderingar gällande din graviditet eller om du planerar att bli gravid men har tankar som du funderar på.

Glöm inte att vid akuta problem eller frågeställningar – kontakta er lokala mottagning.

 

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats