11 tankar vid första barnvagnspromenaden

11 tankar vid första barnvagnspromenaden

Den långa väntan är över och äntligen har du din bebis i din famn. När det har blivit dags för er att ta den där första berömda barnvagnspromenaden kan det dyka upp en hel del tankar. Här är 11 tankar många nyblivna föräldrar har tänkt. 

1. Hur kan trottoarerna vara så höga?
Att ta sig ner från en vanlig trottoarkant blir en utmaning de första promenaderna med vagnen. Men lugn, du lär dig snart tekniken.

2. Får mitt barn hjärnskakning nu?
Grus och pinnar känns som stora hinder att köra över. Skakar inte vagnen lite väl mycket nu? Får min bebis hjärnskakning? Tips! Lägg ett babynest i vagnen eller rulla ett badlakan och lägg som en korv runt bebisen. Barnet ligger lite stabilare och känner sig mer ombonad.

3. Titta på mig då!
Du känner dig stoltare än en tupp i en hönsgård och vill visa alla att du är ute på din första barnvagnspromenad.

Läs också: 6 saker du måste veta inför din förlossning 

4. Hosta i armen, för tusan!
Hur sjuka kan folk vara?! Kan de inte bara hålla sig hemma eller i alla fall hosta i armvecket?

5. Hoppas ingen ser mig…
Kanske vill du inte synas när du är ute. Kanske är håret uppsatt i en flottig knut, kläderna fläckiga och benen skakiga. Det är helt okej att känna att man vill vara ifred när man tar sin första promenad med vagnen.

6. Måste bilarna låta så mycket?
Precis när din bebis har somnat gasar en moppe eller bil förbi. Eller i värsta fall tutar den på en annan bil. Vansinne!

7. Hur ont kan kroppen göra? 

Efter en förlossning, oavsett om den varit vaginal eller genom snitt är det väldigt vanligt att känna att kroppen är trött och sliten. Många beskriver det som rejäl träningsvärk. Ta korta steg och ta promenaderna i ett långsamt tempo. Lyssna på din kropp och vad den klarar av. Tänk på att den faktiskt har burit ett barn i nästan 10 månader.

8. Vad lätt det känns!
Kanske känns det lättare nu när magen är borta. Du är inte längre lika framtung och du kan böjda dig ner och plocka upp saker som du tappar på marken igen.

Läs också: ”Jag ville ligga hela tiden” – Gabriella Joss 

9. Andas hen? 

Du kanske stannar upp då och då för att kolla att din lilla bebis verkligen andas fortfarande. Och har hen inte lite kalla fötter? Tänk på att inte hänga för tunga filtar för vagnen då bebisen måste få ordentligt med luft och det kan bli för varmt inne i vagnen.

10. Vad fin hen är
När du ser din partner gå där med vagnen är det lätt att få tårar i ögonen och känna sig stolt. Tänk att ni fått världens finaste bebis tillsammans.

11. Min tur!
Tar du promenaden tillsammans med din partner är det inte helt ovanligt att det blir en diskussion om vem ska få köra. Eller så känner du dig som en lejonmamma/pappa som vill köra vagnen helt själv.

Läs också: ”Jag födde i vecka 25” 

Foto: Istockphoto 

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats