Dela med dig av din förlossningsberättelse

Dela med dig av din förlossningsberättelse

Varje vecka delar vimedbarn.se med sig av en förlossningsberättelse. Varje förlossning är unik och vi delar gärna med oss av din upplevelse. Födde du med planerat snitt? Hemma? I ett badkar eller utomlands? Vimedbarn.se är intresserade av alla typer av förlossningar.

Har du också en förlossningsberättelse som du vill dela med dig av här på vimedbarn.se? Maila oss på hej@loppi.se

Skriv din berättelse och skicka med bilder, gärna från graviditeten, förlossningen och första tiden med bebisen. Har du en blogg får du gärna skriva med din bloggadress.

(Det utgår ingen ersättning och texten kan komma att redigeras/kortas ner)  

Läs också: Så vet du när förlossningen startar 

1 kommentar till “Dela med dig av din förlossningsberättelse

  1. Den 21/11 2016 vaknade jag med en känsla som sa att idag eller imorgon kommer lillasyster till oss. Jag gick upp som vanligt vid 7 tiden med våran stora son på 2 år. Han fick vara hemma från förskolan då han legat o hostat på natten., vi tittade på barnprogram och runt 10 tiden kände jag en liten förvärk. Jag hade redan gått över 4 dagar så det här kunde ju ske närsomhelst nu. Efter 1 timma fick jag en till värk och jag tog fram papper och penna för att klocka värkarna om det skulle bli fler. Jag gick ut i köket och lagade lunch till sonen och mig och när jag står där och steker på köttbullarna i stekpannan kommer en lång och ond värk jag andas lite och känner att det trycker på nedåt, jag hade ju hört mig om att andra barnet kan ju komma i raketfart när det väl är dags, men jag behöll lugnet framför min son så han inte skulle bli skrämd av vad jag höll på med. Nu kom värkarna med nästan 25 minuters mellanrum men hanterbart. Efter lunchen tar jag sonen så han ska få sova middag, jag står och vaggar sonen i famnen(på min mage) så han ska somna fort för jag var såå trött och ville bara gå lägga mig. Jag tar en värk med sonen hängandes på magen , jag känner ännu mera tryck nedåt bäckenet och det nästan sticker till, jag ringer in till förlossningen och rådfrågar ifall det är normalt att man känner stickningar, och det var fullt normalt, barnmorskan säger att jag bör ringa och kolla med barnvakt snart. Jag lägger mig i soffan och försöker vila, somnar till och vaknar av en värk som jag får andas igenom, lägger mig igen men är nervös ifall det skulle komma en till. Sonen sov i nästan 3 timmar den eftermiddagen så jag lät honom få sova medan jag klockade värkar i soffan. Runt 15 tiden ringde jag min mamma som var hemma och sjukskriven för hon hade gjort en operation, o sa att jag packar Mikes väska nu för jag kommer få bebis inom dom närmsta timmarna eller dygnet. Jag väntar tills min mamma med familj kommer och hämtar Mike. Dom kommer runt 16:30 , min plastpappa frågar ifall han ska köra in mig på en gång istället för att vara hemma. Jag ringer in till förlossningen och frågar om jag får komma in, men dom tyckte att det var för lång tid mellan värkarna så dom ber mig lägga mig i badet och ta en alvedon, jag gör som dom säger förutom att ta en alvedon, lägger mig i varmt vatten och sms:ar min sambo (Johan som han heter) som jobbar och säger att han ska ringa mig när han har tid, jag ville verkligen inte störa honom på jobbet och säga att jag hade värkar så jag försökte vänta in i det sista innan jag ringde honom. Han ringer och jag säger att jag ligger i badet och min mamma har hämtat Mike. Han undrar ifall han ska komma hem och jag säger att det är ingen idé värkarna gör inte så ont och jag ligger ändå i badet. Jag ville ha lite lugn o ro och andas igenom värkarna själv. Klockan 18 ungefär går jag upp från badet och känner något , det var slemproppen, jag börjar få riktigt ont nu och ringer till min plastpappa och frågar om han kan köra in mig, jag packar ner det sista och tar med mig babyskyddet o väskan ut vid vändplan, jag hinner få 2 värkar där ute och folk tittar lite lustigt på mig haha, han kommer och hämtar mig och jag ringer först till Johan o säger att han behöver inte åka hem utan vi möts på Danderyds sjukhus, vi kommer in och nu var klockan 19:10 ungefär och vi blir inskrivna, dom undersöker mig och jag är öppen 6cm, jag ber om att få nån smärtlindring o får då andas lite lustgas. Två barnmorskor kommer in och frågar om jag vill sitta på den där bollen och sätter mig där medan Johan masserar ländryggen, vi pratar lite imellan värkarna och sen säger det pang o vattnet går när jag sitter där på bollen, jag ber honom ringa på alarmet för att berätta att vattnet har gått och där känner jag hur det trycker på , jag får lägga mig på sidan och andas in lustgas eller snarare skrek i hela masken av smärta, barnmorskan säger att nu kommer huvudet, Johan ställde sig vid mig o höll handen på mitt huvud och jag krystar som aldrig förr! Och där var hon ute på 6 minuter och jag försod knappt att hon var ute. Det gick så fort och vi hör inget skrik först, hon hade navelsträngen runt halsen men efter några sekunder så skriker hon vilken lättnad ! . Klockan 20:41 föddes våran fina dotter

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

stats